EC-tour och JVM

Hejhej!

Senaste månaden har gått väldigt snabbt och jag har rest, tävlat och tränat en hel del. Parallellen i Tignes som jag berättade om senast gick väldigt bra. Jag gjorde ett ganska bra slalomåk och kvalade in som 6a. Parallellen gick sedan riktigt bra. Jag hade stabil åkning i övre biten och bra tempo på slutet varje åk, vilket ledde hela vägen till en tredjeplats. Superkul att ta min första pallplats i Europacupen!

Bild från prispallen på parallellen

Från Tignes åkte vi direkt vidare till Obdach i Österrike för två slalomtävlingar. Även där gick åkningen bra och jag fick med mig två bra resultat och fler EC-poäng.

Bilder från Obdach

Efter det så åkte vi vidare till Berchtesgaden i Tyskland för att träna och sedan tävla storslalom. Jag blev tyvärr sjuk och missade en träningsdag och första tävlingen. Tävlingen där gick tyvärr inte så bra. Jag korsade skidorna och flög ut utanför banan, men jag stakade mig tillbaka och slutförde åket där jag tyvärr var väldigt långt efter. Men bra träning att få köra båda åken.

Efter detta så var det dags att åka hem till Vemdalen och vila upp sig inför JVM. Jag hade några bra dagar med vila och sedan lite träning innan vi åkte ner till Val di Fassa i Italien där JVM skulle hållas. Den första tävlingen vi körde var storslalom. Den gick tyvärr inte särskilt bra. Jag hade ett förstaåk med stora missar och inget bra flyt i åkningen. Andra åket gick i alla fall bättre, så det var kul.

Direkt dagen efter var det dags för slalomen. Jag var rankad 18e och hoppades på att kunna placera mig topp 10. Åkningen i första åket kändes ganska bra, och när jag kom ner i mål såg jag att jag hade tagit mig in på en 4e placering. Sjukt kul! Jag hade inte trott att mitt åk var så bra, så jag var lite förvånad. Men det kändes otroligt kul! Inför andra åket var jag rätt så nervös, men jag bestämde mig för ta chansen och satsa 100% för att ha en möjlighet att ta medalj. När jag kom ner som ny ledare kändes det otroligt skönt. Jag hade gjort mitt allra bästa och jag var nöjd oavsett. Tjejen som låg 3a i första åket kom ner och tappade några placeringar, så då stod det klart att jag hade tagit medalj! Det var en obeskrivligt härlig känsla och jag blev såååå glad!!! Jag är verkligen nöjd med mitt resultat och min åkning! Även väldigt kul att hela svenska laget åkte riktigt bra! Vi var tre tjejer topp 13, och även två tjejer som hade riktigt bra mellantider i första åket men som tyvärr hade missar och körde ut. Men ändå superbra insats!

Några dagar senare var det dags för lag-parallell där två tjejer och två killar deltog. Det gick väldigt bra de första omgångarna och alla presterade bra åkning. Tyvärr så missade vi pallen precis efter två tighta matcher med bara några ynka hundradelars marginal, men ändå superbra prestation med en fjärdeplats!

Bilder från Val di Fassa

Efter parallellen så åkte jag hem till Vemdalen för lite vila, men nu är jag påväg ner i Europa igen. Denna gång är det Europacup i Jasna i Slovakien. Ska bli kul! Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s