December recap

Hej svejs och gott nytt år på er!!!

Just nu är jag hemma i Vemdalen på jullov. Åker skidor, käkar mat och julgodis och tränar en hel del 😀

I början av december var jag i Funäsdalen och förberedde mig för EC:n (Europacupen) i slalom som skulle köras där. Det känns som att det var en evighet sedan, men det har ju egentligen bara gått en månad sedan dess. EC:n i Funäs var den första för säsongen, så jag var lite nervös med tanke på mina resultat från förra året (dom var inte något att hänga i julgranen direkt). Jag hade stora problem med att få till samma åkning på EC som jag fick till på vanliga tävlingar hemma i Sverige. Men jag har tillsammans med tränarna jobbat med vilket fokus jag ska ha när jag tävlar, och nu känner jag mig mycket mer lugn och därmed mer koncentrerad, både när jag står på start och när jag är i banan.

I första åket kom jag ner på en 13e placering, vilket jag blev otroligt glad och förvånad över med tanke på att jag inte har varit i närheten av det tidigare. Med ett bra andraåk där jag var 5a tidsmässigt klättrade jag upp till en 9e plats och plockade mina första EC-poäng. Superkul!

Efter tävlingarna i Funäs åkte vi vidare till Norge för EC i storslalom. Storslalomåkningen har inte alls känts lika bra som slalomen, så det blev tuffa dagar för min del. Det är krävande mentalt att tävla mot så tufft motstånd när man inte känner att man kan åka efter sin fulla potential. Jag har inte riktigt hunnit komma igång med energin och ”öset”, och tekniken sitter inte helt. Men jag fick ändå med mig mycket lärdomar och erfarenheter av den touren.

Efter norgetävlingarna var jag hemma några dagar innan det var dags att åka till Italien för ännu fler EC-tävlingar. Jag flög från Östersund till Arlanda, och sedan vidare till München. Väl framme i München fick jag tyvärr reda på att mitt bagage inte hade lastats med på planet från Arlanda, vilket betydde att både skidor, kläder, pjäxor och övrig utrustning var kvar i Stockholm. Pga detta så missade jag tyvärr första storslalomtävlingen, och den andra blev inställd. Sånt händer ibland. Bagaget hann turligt nog komma fram tills slalomkvalet till parallellen. I kvalet blev det en 24e placering, vilket var en bra placering med tanke på att åket var långt ifrån perfekt. Parallelltävlingen var tuff, men jag fick med mig EC-poäng igen, så jag var nöjd!

Nu har jag varit hemma på jullov i snart 2 veckor. Jag har hunnit träna en hel del, vilket känns bra att få göra efter att ha varit iväg på tävlingar så mycket senaste tiden. Nu orkar jag inte skriva så mycket mer, så här kommer en massa bilder från senaste månaden. Ha det bäst!

Funäsdalen:

Snapseed 5Sara och jag

IMG_2339

P1120622

fullsizeoutput_2049

P1120777Charlotta & Ylva

P1120908Charlotta, Ylva & Lisa

P1120948Emelie som faceplantade sista tävlingen

P1120969Emelie & Fanny

P1120997Hilma, Michelle & Emelie

P1130009Michelle

fullsizeoutput_1e97Ylva blev 3a ena tävlingen i Funäs, superkul!

 

Norge:

7516841696_IMG_4267

fullsizeoutput_1fc3

 

Björnrike:

IMG_2490

IMG_2495

 

Italien (Andalo/Paganella ski och Kronplatz/San Viglio:

fullsizeoutput_204a

fullsizeoutput_204b

fullsizeoutput_204e

fullsizeoutput_204d

fullsizeoutput_2048Ida

fullsizeoutput_2047

fullsizeoutput_204fSlalomträning i Paganella inför kvalet i Kronplatz

fullsizeoutput_2050

fullsizeoutput_2051Parallellen i Kronplatz

fullsizeoutput_2052

fullsizeoutput_2053

 

Jullov hemma i Vemdalen:

fullsizeoutput_2054

fullsizeoutput_2055Vera

fullsizeoutput_2057

fullsizeoutput_2058Vera och kusin Jonna

fullsizeoutput_2059

 

Vår ena hund Solo

Vår andra hund Zacke

IMG_3238Under The Lights bigjump-tävling på Björnrike

IMG_3255

IMG_3257

IMG_3261

fullsizeoutput_2045

IMG_3267

IMG_3269

fullsizeoutput_205c

fullsizeoutput_205dPappa

fullsizeoutput_205e

fullsizeoutput_205f

IMG_E3314Pappa

IMG_3319

fullsizeoutput_2060Selina

fullsizeoutput_2062Emeli & Selina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s