Junior VM och Junior SM

Hej på er! Nu har det allt hunnit gå ett bra tag sedan senast. Men nu är jag här i alla fall!

Senast vi hördes så var jag hemma och vilade upp mig inför JVM. När jag blev frisk åkte jag till Åre och hann träna några pass innan det var dags för race. Första tävlingen var ett storslalomrace. Jag gick ut med nummer 28 och med det tuffa motståndet hade jag som mål att placera mig minst topp 25. Tävlingen gick ganska bra. Jag hade två generellt sett bra åk trots lite missar och slutade upp på en 18e placering. Väldigt kul och det var över mina förväntningar.

På kvällen samma dag var det dags för lagtävling, alltså parallellslalom i lag från varje land. Det var bara två tjejer och två killar som tävlade, så vi som inte körde stod nere i mål och hejade. Sverige tog sig tyvärr inte hela vägen, men det var väldigt kul att kolla på tävlingen ändå.

Dagen efter detta var det dags för slalomtävling. Killarna tävlade i storslalom på förmiddagen, så vår tävling var ett kvällsrace. Det är verkligen en speciell känsla med kvällsrace, det blir en annan stämning. Slalomåkningen kändes bra. Underlaget var dock lite klurigt, så jag hade ett par småmissar, men generellt sett så var det bra åkning. I den här grenen gick jag ut med startnummer 20 och hamnade till slut på en 12e placering, vilket jag är väldigt nöjd med.

För att summera hela JVM så är jag väldigt nöjd med mina resultat och min åkning. Jag presterade över mina förväntningar i båda disciplinerna och det är jag väldigt glad över!

Efter JVM så åkte jag hem till Östersund och tränade med gymnasiet under veckan. Sedan var det dags för Äldre Junior SM i Fjätervålen under helgen. Vi började med storslalom under lördagen. Jag låg på en andraplacering efter första åket, och med ett bättre andraåk blev det till slut ett JSM-guld. Slalomen under söndagen kändes inte så bra. Jag låg på en andraplats efter första åket men hade en uråkning i det andra. Åkningen under helgen kändes generellt sett inte så bra. Jag kände mig trött i både kroppen och huvudet och hittade inte riktigt någon känsla i åkningen. Tråkigt, men så kan det vara.

Nu har jag inte så mycket mer att berätta, så här kommer ett par bilder 🙂 Ha det bra!

P1060568

IMG_7228Foto: Bildbyrån

IMG_7201

P1060600

P1060640

P1060645

P1060586

P1060654

P1060673

P1060685

P1060714

IMG_7145


Foto: Klas Rockberg

Foto: Klas Rockberg


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s