Racepremiär

Hejsvejs!

Nu är jag hemma i Östersund igen. 11 dagar spenderades i Kåbdalis och det var inte alls så farligt som jag trodde. Lägret gick otroligt snabbt. Det kändes som att vi var där i typ 5 dagar bara.

Vi körde 2 pass de flesta dagarna och träningsförhållandena var bra. De hade balkat backen innan vi kom dit (balkning=spruta ner vatten i snön så att underlaget blir hårt och isigt). Det gjorde att vi fick otroligt effektiv och givande träning. Fokus låg främst på slalom med tanke på att tävlingspremiären i den disciplinen skulle göras i slutet av lägret. Jag kände verkligen att jag började komma igång, vilket kändes riktigt bra.

Åkningen under lägret kändes som sagt väldigt bra. Men när det väl var dags för race kände jag mig helt plötsligt inte alls så redo som jag hade gjort under de tidigare dagarna. Första åket på den första tävlingsdagen kändes inte alls bra. Jag fick ingen bra känsla i åkningen, och jag gjorde dessutom två stora missar. I andra åket körde jag ur. Jag var väldigt besviken på både mig själv och min åkning.

Men på kvällen satte vi oss ner och analyserade videon från tävlingen, och då såg det faktiskt mycket bättre ut än vad det hade känts som. Det gav lite motivation tillbaka inför den kommande tävlingen dagen efter.

Första åket i söndagens tävling kändes helt okej. Jag kom ner och låg på en sjätteplats, men jag kände att jag hade mer kapacitet och egentligen kunde driva på ännu mer i åkningen. Så i andra åket var jag mer bestämd och ökade farten mer. Det gav resultat och jag klättrade upp till en andraplats. Väldans kul! Det kändes bra att få en sådan start på säsongen!

Nu är jag som sagt i Östersund igen och under veckan ska det bli lite träning på hemmaplan innan det är dags för tävlingspremiären i storslalom i Funäsdalen nästa helg. Jag känner inte riktigt att storslalomen sitter än, men förhoppningsvis kommer jag igång under veckan.

Nu ska jag käka lite middag, så det här var allt för denna gång. Ha det bra!

Här kommer lite bilder som är främst är tagna av Evelina och Emelie 🙂

På våra två vilodagar under lägret såg vi till att hitta på lite roliga saker. Första vilodagen bakade vi årets första lussebullar!!! Supermysigt och supergott!

Kvällen innan vår sista vilodag badade vi isvak och bastade, superkallt men superkul!

På sista vilodagen så fick vi dra ut på en ridtur i skogen. Det var otroligt mysigt och roligt!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s