Soligt i Alperna

Hallå kära vänner!

Vi lever det härliga skidlivet i Saas-fee just nu! Vi har haft sol i 3 dagar i rad. Superhärligt!

Igår var det vår första skiddag här eftersom att onsdagen blev inställd. Morgonen började med lite tunna moln nere i byn, men vi tränar ju 3500 meter över havet, så gondolen tog oss upp till en solig dag. Vi hade dock lite otur. Det var nämligen så att det hade varit molnigt under natten, och det betyder att det inte blir kallt uppe på berget, vilket i sin tur innebär att snön inte fryser till. Vi fick alltså ett ganska mjukt och till slut även slaskigt underlag. Dessutom var en lift avstängd och en annan gick sönder. Så alla skidåkare på hela glaciären fick dela på endast en lift. Det var kaos i liftkön. Och jag menar verkligen KAOS. Varannan människa som skulle åka i väg med liften kraschade för att den fastnade i den påtryckande liftkön som stod MITT I LIFTSPÅRET. Men jag är ändå riktigt nöjd med dagen. Vi körde friåk och fick till en hel del sådana, och det var riktigt härligt att få stå på skidorna igen!

Idag hade vi verkligen en superduperdag. Det var sol från morgon till eftermiddag, och det var stenhårt i backen. Alla liftar var hela och körde, och det var i princip inga liftköer alls nu när alla människor var utspridda. Vi körde slalom i ”parallellbana” och underlaget var fantastiskt!

På något sätt lyckas vi dock tappa typ en person per dag i vårt lilla gäng. Michelle har tyvärr åkt hem redan nu. Hon stukade foten rejält för ett par veckor sedan, och när vi åkte skidor igår svällde den upp alldeles för mycket, så det var ingen idé att stanna. Det var bättre att vila för att kunna vara med på nästa läger. Ida fick problem med sin rygg under träningen, så hon fick åka hem tidigare från glaciären idag, och Emelie känner sig inte helt pigg och fräsch så hon står över fysen för att återhämta sig. Det är alltså bara jag, Evelina och Jonna som kan köra allt.

Tänkte bara nämna lite snabbt att jag var tvungen att göra 40 armhävningar endast för detta blogginlägg. Jag och Jonna satt nämligen med våra datorer och glömde helt bort att vi skulle ha möte, så vi blev 4 minuter sena. För varje minut man är sen måste 10 armhävningar göras, så detta inlägg har jag kämpat för ska ni veta!

Här kommer lite bilder från dagarna. Jag har inte tagit en enda under detta läger, men jag fick några av Evelina. Tur det! Ha det så härligt allesammans!

IMG_4471

IMG_4479

IMG_4474

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s