Ett träningsuppehåll

Hejhopp!

Idag var det en lugn dag. Jag hade riskettan på morgonen och sen gick jag till skolan och hade en lektion innan jag var klar för dagen.

När jag hade slutat lektionen gick jag till min tränare för att få reda på mitt resultat från blodprovet som jag tog i onsdags. Alla värdena på blodprovet var riktigt bra. Det låter ju kanske positivt, men det var det inte för mig. Hade värdena på blodprovet varit dåliga så hade det mycket väl kunnat vara anledningen till varför jag har varit sjuk så länge, och då hade jag enkelt kunnat bli frisk igen genom att förändra dem. Men värdena var alltså så bra att det inte kan hänga på det.

Min tränare hade diskuterat med skolsköterskan som drog slutsatsen att jag helt enkelt inte har återhämtat mig tillräckligt mycket när jag har behövt det, och att det är det som gör att det tar så lång tid. Jag har ju kört på under hela vintern utan att vila de där extra dagarna som behövs efter en sjukdom. Direkt när jag har blivit frisk så har det ju varit någon viktig tävling som jag inte har kunnat, eller kanske mer av inte velat, missa. Min kropp har ju helt enkelt brutits ner totalt.

Lösningen på detta blir helt enkelt en viloperiod fram tills sista maj. Under denna period får jag inte höja pulsen, så det enda jag kan göra är ju typ att promenera, cykla till ica och köra lite stabiliseringsträning. Jag är riktigt less, men det är den enda lösningen. Börjar jag att träna nu så kommer jag ändå bara att dra på mig något igen som gör att jag måste vila ännu mer.

Jag ligger efter med träningen nu, och jag kommer förmodligen att hamna ännu mer efter under dessa veckor. Men jag har fortfarande motivation kvar, samt en mängd mål jag vill uppnå, så även om detta är ett problem just nu så tänker jag inte låta det förstöra en hel säsong för mig. Vila kan ju också vara bra och nu har jag tid att göra en riktigt bra planering inför sommarträningen där jag kan ge allt.

Ha det så bra allihopa!

Back in the days då man var frisk

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s